Sida 1 av 1

Bilder på forumet

InläggPostat: 15 juli 2012, 06:24
av janneR
Vore bra om man kunde rekommendera forumanvändarna att använda forumbilder.se och undvika att använda imageshack.us. Det är tydligen så att bilder upplagda via imageshack.us ej visas i domäner som ej finns registrerade hos dem som t.ex. Thailand där jag nu råkar befinna mig. Om det finns en väg runt detta problem så vore det ju bäst.

Mvh Janne

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 15 juli 2012, 08:15
av Posse
janneR skrev:Vore bra om man kunde rekommendera forumanvändarna att använda forumbilder.se och undvika att använda imageshack.us. Det är tydligen så att bilder upplagda via imageshack.us ej visas i domäner som ej finns registrerade hos dem som t.ex. Thailand där jag nu råkar befinna mig. Om det finns en väg runt detta problem så vore det ju bäst.

Mvh Janne


Personligen har jag önskedrömmen, som jag nämnt tidigare, att man faktiskt kunde få bifoga sina bilder direkt med inläggen... Såsom det ju är på vissa andra forum och som det står om under skriva-inläggs-rutan även här på forumet:
"Ladda upp en bilaga
Använd följande formulär om du vill bifoga en eller flera filer till ditt inlägg."

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 15 juli 2012, 10:36
av janneR
Det värsta är väl att det belastar forumets serverutrymme ganska kraftigt om många gjorde så eller har jag missuppfattat metoden?

Mvh GK

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 20 april 2013, 09:20
av Posse
Sedan du JimmyW tagit över som webmaster aktiverades funktionen för att direkt kunna bifoga bilder till inläggen, vilket jag tycker är oerhört praktiskt. Och finns illustrationerna på samma server som inläggen torde det vara absolut bästa garantin för att de alltid genom åren kommer vara tillgängliga när inläggen öppnas.

Men efter att jag nu vid ett par tillfällen försökt ladda upp bilagor och det inte gått befarar jag att funktionen stängts av.... eller? Isåfall föreslår jag att funktionen åter aktiveras!

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 20 april 2013, 11:34
av JimmyW
Funktionen har aldrig avaktiverats, Jag har bara missat behörigheten på katalogen när jag flyttade forumet från en annan server.

Detta skall nu vara åtgärdat.

kam2.jpg


Verkar ju fungera

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 20 april 2013, 11:53
av JimQ
Testar Bilagefunktionen som vanlig användare,

Bild på en PV 544 1960

Har stått i ladugård i snart 30 år

Photo 2011-05-27 11 32 56.jpeg


Photo 2011-05-27 11 33 13.jpeg

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 20 april 2013, 12:54
av Posse
JimmyW skrev:Funktionen har aldrig avaktiverats, Jag har bara missat behörigheten på katalogen när jag flyttade forumet från en annan server.

Detta skall nu vara åtgärdat.

kam2.jpg


Verkar ju fungera


Tack, trevligt om funktionen är igång igen! :)

Finns det några regler om max storlek i antal pixlar och/eller bytes som vi ska rätta oss efter? Eller begränsas sådant automatiskt till en rimlig nivå?

Re: Bilder på forumet

InläggPostat: 20 april 2013, 17:06
av Flixo
Storleken är bara begränsad till 2 Mb, Men vi ska diskutera en rimlig gräns. Så det fortfarande är läsbart